NordNews
Avem ce spune

Platforma DA cere mai multe modificări la Legea bugetului pentru anul viitor

Platforma Demnitate și Adevăr cere mai multe modificări la Legea bugetului pentru anul viitor, considerând proiectul propus de Guvern ca fiind în neconcordanță cu situația și prioritățile Republicii Moldova, transmite radiochisinau.md. 

Deputații Platformei au accentuat, într-o conferință de presă, că proiectul Legii bugetului conține mai multe cheltuieli obscure, precum 67 de milioane de lei pentru Arena Națională, majorarea bugetului  Ministerului Afacerilor Interne cu peste 225 de milioane de lei, a Ministerului Apărării cu 155 de milioane, a Serviciului de Informații și Serviciului Protecție și Pază de Stat, în total, cu 75 de milioane de lei.

Pe de altă parte, se propune indexarea pensiilor în 2021 cu mai puțin de 1% și nu sunt prevăzute alocații pentru pensionarii cu venituri mici.

Platforma DA propune reducerea sau anularea unor cheltuieli și realocarea banilor pentru destinații sociale precum majorarea de două ori a pensiei cu câte 5%, precum și alocarea unei indemnizații pentru cei ale căror pensie este mai mică de 3.000 de lei.

Deputații din Platforma DA propun și majorarea fondului de subvenționare a agriculturii cu 800 de milioane de lei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata