NordNews
Avem ce spune

Platforma DA cere tragerea la răspundere a lui Dodon pentru trădare de patrie

Platforma DA pregătește setul de acuzații care i se vor aduce lui Igor Dodon pentru trădare de patrie. Desprea aceasta anunță deputatul Platformei DA, Dinu Plîngău.

Totodată, acesta menționează că Platforma DA pregătește demersurile necesare care vor fi adresate Serviciului de Informații și Securitate prin care va solicita informații ce se referă la implicarea serviciilor inteligente ale Federației Ruse în treburile interne ale Republicii Moldova, solicitând în mod imperativ contracararea activității acestora pe teritoriul Republicii Moldova. „Întreprinderea unor acțiuni concrete în acest sens este imperios necesar în contextul campaniei electorale”, susține Plîngău.
Acțiunea Platformei DA vine după ce Centrul „Dosar” (Досье) și reporterii RISE Moldova au publicat o investigație care conține mai multe detalii despre implicarea serviciilor speciale ruse în politica internă a R.Moldova, relațiile lui Igor Dodon cu oamenii din Kremlin, dar și faptul că pe lângă administrația lui Vladimir Putin activează așa-zisa „Secție moldovenească”.
În acest sens, Platforma DA va documenta dacă „Dodon nu a divulgat secrete de stat sau informații ce ar prejudicia securitatea statului”, reieșind din contextul informațiilor publicate de RISE Moldova, în care se spune că „Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, alias „Kremilinivici”, colaborează cu serviciile secrete ale Federației Ruse”.
Totodată, Plîngău aduce aminte despre necesitatea votării creării unei Comisii speciale de anchetă prin care se va investiga acțiunile de corupție și alte fapte ilegale comise de Igor Dodon. Deputatul mai subliniază că Platforma DA a pregătit și proiectul prin care se inițiază suspendarea lui Dodon din funcția de președinte.
„În același timp, deputații Platformei DA reamintesc tuturor fracțiunilor parlamentare că proiectul de Hotărâre pentru crearea unei Comisii speciale de anchetă prin care se va investiga acțiunile de corupție și alte fapte ilegale comise de Igor Dodon așteaptă să fie votat. În același context, deputații Platformei DA au pregătit și proiectul prin care se inițiază suspendarea președintelui Dodon pentru acte ce încalcă Constituția Republicii Moldova”, menționează Dinu Plîngău.
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"