NordNews
Avem ce spune

Platforma DA, despre noile imagini video cu Dodon: Cel mai probabil vom iniția procedura de suspendare a președintelui

Platforma DA ar putea iniția procedura de suspendare a președintelui Igor Dodon, după ce deputatul Iurie Reniță a publicat imagini video în care șeful statului ar fi primit o pungă cu bani de la Vlad Plahotniuc. Declarația a fost făcută de către vicepreședintele Platformei DA, Alexandru Slusari, scrie deschide.md

Este mai mult decât grav ceea ce am văzut noi. Vom examina minuțios acest video. Cel mai probabil, vom iniția suspendarea lui Dodon. Așteptăm autosesizarea Procuraturii. Dar repet, după analiza tehnică a fișierului video, vom acționa în paralel în conformitate cu prevederile Constituției privind suspendarea președintelui”, a declarat Slusari.

Ținem să precizăm că potrivit Legislației, în cazul săvârşirii unor fapte grave prin care încalcă prevederile Constituției, Președintele Republicii Moldova poate fi suspendat din funcție de Parlament, cu votul a două treimi din deputați. Propunerea de suspendare din funcție poate fi inițiată de cel puțin o treime din deputați și se aduce, neîntârziat, la cunoștința Președintelui Republicii Moldova. Președintele poate da Parlamentului explicații cu privire la faptele ce i se impută. Dacă propunerea de suspendare din funcție este aprobată, în cel mult 30 de zile se organizează un referendum pentru demiterea Președintelui.
Amintim că Iurie Reniță a prezentat un nou video în care Vlad Plahotniuc i-a transmis o pungă, în care ar fi bani, președintelui Igor Dodon. În imaginile video prezentate Dodon refuză să ia sacoșa și îi spune lui Plahotniuc să i-o dea lui Costea (n.r. Botnari), care la rândul său o va transmite lui Cornel (n.r. Corneliu Furculiță, membru PSRM). Din imaginile video rezultă că banii pe care îi ia Dodon de la Plahotniuc sunt pentru salarizarea celor din PSRM.
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"