NordNews
Avem ce spune

Platforma Diaspora HUB va ajuta românii de pe ambele maluri ale Prutului aflați în dificultate din cauza pandemiei COVID-19

Românii și moldovenii cu cetățenie română de pretutindeni aflați în dificultate din cauza crizei provocate de pandemia cu noul coronavirus (COVID-19) vor avea la dispoziție o PLATFORMĂ ONLINE prin care să ceară sprijin din partea autorităților, ONG-urilor sau grupurilor de acțiune formate peste hotare.

Platforma Diaspora Hub este rezultatul parteneriatului dintre Autoritatea pentru Digitalizarea României, Ministerul Afacerilor Externe, Departamentul pentru Românii de Pretutindeni și asociația neguvernamentală Code4Romania, care a lucrat pro-bono(pentru binele public) la acest proiect, informează Guvernul României.
Asociațiile românilor din străinătate, bisericile românești, grupurile de acțiune care doresc să îi sprijine pe românii care au nevoie de ajutor sau de informații  sunt invitați să se înscrie pe platformă, completând un chestionar.
Ulterior acestui moment, românii aflați în dificultate vor putea fi ghidați ușor către grupurile care le pot oferi sprijin, fie că vorbim despre livrarea unor cumpărături de sprijin cu traduceri, informații utile sau alte forme de asistență atât de necesară în această perioadă.
Voluntarii Code for Romania fac tot posibilul pentru a pune la dispoziția cetățenilor români această funcționalitate în câteva ore/zile.
 
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"