NordNews
Avem ce spune

Platforma online care prezintă situația la zi privind cazurile de COVID-19 în Republica Moldova

Începând de astăzi, 20 martie, în Republica Moldova este activă o platformă online care prezintă situația de ultimă oră privind cazurile de Coronavirus (COVID-19) în țară.

Platforma globală a fost adaptată pentru R. Moldova de către o companie locală la solicitarea Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale cu susținerea UNFPA, Fondul ONU pentru Populație, în colaborare cu Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și Oficiul Coordonatorului Rezident ONU în Moldova.
Această platformă ne va ajuta să monitorizăm în timp real epidemia de COVID-19 în țara noastră. Datele vor fi publicate la fiecare 24 de ore, imediat ce vor fi disponibile. Astfel fiecare persoană din R.Moldova, dar și din alte țări, va avea acces la ultimele date statistice privind maladia COVID-19”,  a spus Viorica Dumbrăveanu, ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.
Platforma ArcGIS COVID-19 este una globală, fiind produsul comun al Institutului John Hopkins (SUA) și companiei Esri (SUA), fiind utilizată în prezent în zeci de țări din lume pentru a monitoriza epidemia de Coronavirus.
În R. Moldova platforma va monitoriza mai mulți indicatori, printre care: numărul cazurilor de infecție cu COVID-19 confirmate și suspecte, numărul deceselor, numărul persoanelor recuperate. Datele sunt dezagregate după vârstă, sex, proveniență geografică, timpul înregistrării cazului (ziua/luna), inclusiv cazurile confirmate în rândul femeilor însărcinate, ceea ce permite înțelegerea detaliată a situației.
Existența datelor statistice de calitate despre populația afectată, inclusiv a persoanelor din grupurile vulnerabile și a femeilor însărcinate, este esențială în situațiile de urgență. Această platformă va permite informarea în timp real a populației, oferind, totodată, oportunitatea de a veni cu măsuri de răspuns bazate pe dovezi”, a spus Nigina Abaszada, Reprezentanta UNFPA.
La rândul său, Simon Springett, Coordonatorul Rezident ONU în Moldova, a menționat că: „Avem obligația de a ne asigura că fiecare persoană primește suportul necesar în această perioadă dificilă. Națiunile Unite vor continua să susțină Guvernul Republicii Moldova în lupta contra pandemiei Covid-19, atât acum cât și în viitor.”
Platforma cu privire la situația COVID-19 în Republica Moldova poate fi vizualizată pe site-ul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale accesând banerul COVID-19 în Republica Moldova: situaţia la zi
Platforma va activa în regim non-stop și va putea fi ajustată la necesitate cu noi opțiuni și indicatori.
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"