NordNews
Avem ce spune

Platforma „Pentru Moldova” propune anularea majorării cotei TVA în agricultură

Deputații Platformei „Pentru Moldova” au semnat un amendament la proiectul politicii bugetar-fiscale pentru anul viitor prin care propune anularea majorării cotei TVA în agricultură, așa cum propunea inițial Guvernul. Prevederea respectivă a fost și principalul motiv al protestelor agricultorilor din ultimele zile, scrie tvc.md.

„Liniuța a cincea și a șasea cu textul 8% se substituie cu 12%” se abrogă”, se arată în amendamentul transmis de deputații Platformei „Pentru Moldova” președintelui Comisiei pentru economie, buget și finanțe a Parlamentului.

Abrogarea acestor modificări propuse de Guvern este una dintre principalele cerințe ale agricultorilor care au protestat în ultimele zile, fiind îngrijorați că vor fi afectați din cauza majorării respective.

Astfel, deputații „Pentru Moldova” își exprimă sprijinul pentru agricultori motivând că Republica Moldova este o țară agrară, iar agricultura este dezvoltarea cheie în ascensiunea civilizației umane. „Având în vedere susținerea fermierilor, care sunt pe cale de a falimenta din cauza secetei, altor condiții climaterice, precum și pandemiei de coronavirus, solicităm excluderea majorării cotei TVA”, se arată în nota de argumentare a proiectului prin care a fost propus amendamentul.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata