NordNews
Avem ce spune

PLDM anunță proteste în caz că „monstruoasa coaliție” PSRM-Șor ajunge la guvernare

În cazul în care majoritatea parlamentară anunțată PSRM-Șor ajunge la guvernare, Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) anunță că își rezervă dreptul la acțiuni de protest. PLDM consideră că „o guvernare din care face parte Șor, nu poate aduce beneficii cetățenilor Republicii Moldova, indiferent de numele persoanei pe care o înaintează la funcția de prim-ministru”, transmite deschide.md. 

„Cetățenii Republicii Moldova au devenit captivii unei lupte acerbe pentru putere, de dragul confortului propriu și nu în exercitarea menirii sale firești de a activa în interesul cetățenesc. Divizarea societății, dezbinarea și ura, nu pot servi drept temelie pentru consolidarea unei societăți prospere. Atenționăm actualele partide parlamentare, că atât o guvernare de cartel pentru păstrarea intereselor oligarhice ale lui Dodon, Șor și Plahotniuc, cât și lipsa unei guvernări atât de necesară oamenilor și înglodarea în perioada imediat următoare în procese electorale necontrolabile, trebuie asumate responsabil”, se arată într-o declarație a PLDM.

Totodată, partidul face apel către președintele Maia Sandu să respecte prevederile constituționale și legale „dând dovadă de responsabilitate în identificarea unui candidat la funcția de prim-ministru”.

„PLDM a atenționat de nenumărate ori că acest Parlament a fost ales în baza unui scrutin electoral defectuos și își reiterează poziția că alegerile anticipate sunt necesare, dar nu cu orice preț, mai ales în lipsa unui guvern funcțional. În calitate de partid pro-european care a obținut regimul liberalizat de vize, a obținut Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană, dar și a asigurat deschiderea deplină a Republicii Moldova către occident constatăm că retorica anti-PLDM continuă să fie la fel de mincinoasă și agresivă precum în perioada lui Plahotniuc”, mai afirmă PLDM.

De asemenea, PLDM face apel către cetățeni să fie prudenți și „să nu se lase amăgiți de grija fățarnică a coaliției monstruase anunțate în Parlament”. 

„Considerăm că este imperios necesar inițierea unui dialog sincer între toate forțele politice pro-europene și întreaga societate pentru depășirea acestei situații fără precedent și pentru relansarea parcursului european”, se mai arată în declarație.

Amintim că după tentativa eșuată de învestire a Guvernului Gavriliță, deputații Partidului Socialiștilor și ai Partidului Șor au anunțat constituirea unei alianțe în Parlament și înaintarea Marianei Durleșteanu la funcția de prim-ministru. Cu toate acestea, Maia Sandu a decis să o înainteze repetat pe Natalia Gavriliță la funcția de premier, motivând că candidatura lui Durleșteanu este susținută de deputați asupra cărora planează suspiciuni serioase de corupție.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata