NordNews
Avem ce spune

Plîngău, susținut de Consiliul Politic al Platformei DA la șefia partidului. Cu ce s-a ales Năstase

Consiliul Național Politic al Platformei DA i-a acordat tot sprijinul politic președintelui interimar al formațiunii Dinu Plîngău de a candida la șefia partidului. O decizie în acest sens a fost luată în cadrul ședinței din 12 decembrie a partidului, scrie agora.md

„Platforma DA consideră imperios necesară coagularea, inclusiv în contextul perspectivelor electorale, a tuturor forțelor civice și politice extraparlamentare, autentic democratice, competente, cu expertiză și viziuni sănătoase în ce privește administrarea și fortificarea  instituțiilor statului”, se arată într-un comunicat al partidului.

În acest context, Consiliul Politic Național al Platformei Demnitate și Adevăr a decis să desemneze o echipă în frunte cu președintele fondator al formațiunii, Andrei Năstase, acordând tot sprijinul și mandatul deplin de negociere cu alte formațiuni politice din țară și dinafară.

În cadrul ședinței, ținând cont de situația pandemică din țară, membrii CNP au stabilit data desfășurării lucrărilor Congresului formațiunii pentru 20 martie, 2022.

Platforma Demnitate și Adevăr a fost constituită acum șase ani drept alternativă politică regimului oligarhic de atunci. Decizia a fost luată în urma solicitărilor zecilor și sutelor de mii de oameni deșteptați, care au ieșit la îndemnul liderilor civici la proteste masive în Piața Marii Adunări Naționale împotriva regimului criminal Plahotniuc, care capturase instituțiile fundamentale ale statului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"