NordNews
Avem ce spune

Ploi torențiale în Spania: case inundate, mașini luate de puhoaie și circulație blocată

O furtună puternică a făcut ravagii, miercuri, în unele dintre cele mai mari orașe din Spania, inclusiv în capitală. Chiar dacă ploile au durat câteva ore, principalele drumuri au fost blocate iar numeroase mașini au fost luate de viituri, relatează Euronews. Inundațiile au afectat și locuințele oamenilor, motiv pentru care pompierii din toate zonele învecinate au fost detașați ca să evacueze apa, remarcă zugo.md.

Furtunile au produs peste 9.000 de lovituri de iluminat în toată țara, potrivit serviciului meteorologic național.

Viiturile au fost atât de puternice încât au măturat mașinile de pe străzile din orașul catalan Alcanar, de pe litoral. Totodată, stâlpii de electricitate au fost doborâți la pământ de furtună, o mulțime de case rămânând fără curent electric.

Autoritățile locale au îndemnat oamenii să rămână acasă și au avertizat că mai multe ploi prognozate mai târziu în cursul zilei ar putea duce la noi inundații.

Peste 215 de litri pe metru pătrat au căzut în regiune în doar două ore, potrivit serviciului meteorologic regional al Cataloniei.

Madrid și alte zone din centrul Spaniei au înregistrat ploi abundente și inundații ușoare în timpul nopții, rezultând blocaje de trafic și întreruperea serviciilor de transport public.

În comunitatea valenciană, mai multe persoane au fost prinse în mașini pe un drum și într-o râpă din Vinaroz.

Furtunile au produs peste 9.000 de lovituri de iluminat în toată țara, potrivit serviciului meteorologic național.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata