NordNews
Avem ce spune

Ploile abundente au diminuat în jumătate roada de cireșe din nordul țării

În ultima perioadă, vremea din Republica Moldova își face de cap. Ploile torențiale și vântul puternic au făcut ravagii în zona de nord a țării, afectând  terenurile agricole și livezile. Astfel, producătorii de cireșe au avut de suportat pierderi considerabile în urma ploilor abundente din ultimele zile.
Reporterii nordnews au luat legătura cu agricultorii din zona de nord a republicii. Aceștia susțin că ploile din ultimele zile le-au adus pagube mari.
,, În urma ploilor din zilele acestea cireșele s-au înmuiat, au crăpat și s-au stricat în mare parte. De aceea, și producția este mai puțină, iar cumpărătorii au pretenții și mai mari de la noi”, a declarat Nicolae Grigor, proprietar de livezi de cireșe la Fundurii Vechi, raionul Glodeni.
 Este nemulțumit de situația creată și un alt proprietar de livadă de cireșe din Fundurii Vechi, Denis Lupușor: ,,Peste 40 % din toată producția a fost afectată. Deci, dacă facem o comparație cu anul trecut,  recolta a scăzut aproape în jumătate”.
Mulți alți agricultori menționează că 2019 nu a fost un an tocmai potrivit pentru roada livezilor de cireșe din nordul republicii.
Reporterii nordnews au vrut să afle cum stau lucrurile în alte zone ale republicii, adică să afle o statistică relevantă. Însă, solicitați telefonic, nici cei de la Asociația Producătorilor și Exportatorilor de Fructe Moldova Fruct, nici funcționarii de la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului nu au putut oferi informații despre statistica pierderilor producției de cireșe din acest an.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"