NordNews
Avem ce spune

Ploile și vântul puternic au afectat mai multe localități din Criuleni, Dubăsari, Fălești, și Soroca

Ploile abundente însoțite de grindină și vânt puternic care au avut loc pe data de 29 iulie au afectat mai multe localități din Republica Moldova. Potrivit datelor colectate din subdiviziunile teritoriale ale IGSU, prejudicii au fost înregistrate în raioanele Criuleni, Dubăsari, Fălești, și Soroca.

 

În orașul Criuleni, în urma ploilor torențiale însoțite de vânt puternic, de pe acoperișul Centrului de sănătate, au fost smulse și deteriorate circa 30 foi de ardezie. Rafalele de vânt puternic au smuls mai multe foi de ardezie de pe acoperișurile a trei case de locuit în localitatea Doroțcaia, raionul Dubăsari, iar ploaia a afectat 120 ha de porumb.

În localitatea Pârâta condițiile meteorologice nefavorabile au afectat circa 83 ha livezi și 139 ha culturi agricole, inclusiv 5 ha de grâu, 125 ha de porumb și 6 ha de legume. Iar în raionul Soroca, satul Vîsoca, în urma ploii torențiale cu grindină, au fost afectate circa 14 ha de livezi.

 

În localitatea Boșcana, raionul Criuleni în urma ploilor torențiale cu grindină, au fost deteriorate circa 0,5 km de drum local și afectate circa 250 ha porumb, iar în localitatea Hrușova au fost afectate circa 207 ha de porumb și 271 ha de floarea soarelui.

 

Conform datelor înregistrate de IGSU, circa 20 ha de culturi agricole au fost afectate în urma ploiilor în raionul Fălești, satul Pruteni, iar în satul Musteața precipitațiile puternice au distrus 30 ha de floarea soarelui.

 

Pagubele materiale urmează a fi estimate ulterior.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata