NordNews
Avem ce spune

Polița de asigurare medicală va putea fi achitată online. Penalități pentru cei care nu o vor plăti

Polița de asigurare va putea fi achitată on-line, prin post terminal sau la oficiile poștale, iar statutul de persoană asigurată va fi acordat și suspendat în baza unui nou Regulament, aprobat astăzi de Executiv, transmite deschide.md.
Potrivit Regulamentului, Compania Națională de Asigurări în Medicină (CNAM) va acorda statutul de asigurat persoanelor angajate, celor asigurate de Guvern și cetățenilor care își procură individual polița de asigurare obligatorie de sănătate. În cazul neachitării primei vor fi aplicate penalități. Totodată, ar putea fi suspendat statutul de persoană asigurată.
La înregistrare, CNAM va atribui fiecărei persoane un număr de asigurare obligatorie, care va fi introdus în Registrul de evidență a persoanelor asigurate.
În același timp, va fi simplificată procedura de raportare de către instituțiile abilitate de ținerea evidenței persoanelor asigurate de stat. Informațiile vor fi transmise către CNAM prin canale electronice, în regim on-line sau prin intermediul platformei de interoperabilitate. De asemenea, vor fi identificate mai ușor persoanele neasigurate, obligate să se asigure în mod individual.
Statutul de persoană asigurată poate fi verificat prin accesarea paginii web www.cnam.md. În urma modificărilor legislative aprobate recent, persoanele asigurate nu mai sunt obligate să prezinte polița pe suport de hârtie pentru a beneficia de servicii medicale.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"