NordNews
Avem ce spune

Poliția a confiscat droguri în valoare de peste jumătate de milion de lei

Ofițerii Direcției investigații infracțiuni legate de droguri a Inspectoratului Național de Investigații al IGP, în conlucrare cu angajații Inspectoratului de poliție Rîșcani din mun. Chișinău, sub conducerea procurorilor din cadrul Procuraturii municipiului Chișinău, oficiul Rîșcani, au documentat timp de o lună, activitatea infracțională a mai multor grupări suspectate de cultivarea plantelor de cânepă, prelucrarea și comercializarea marijuanei crescute în condiții de laborator.

În urma investigațiilor, polițiștii au reținut un grup format din cinci bărbați,  originari din mun. Chișinău, cu vârsta cuprinsă între 20 și 32 de ani, unii dintre ei fiind anterior condamnați pentru  infracțiuni similare. Aceștia sunt suspectați de comercializarea marijuanei.

În cadrul perchezițiilor efectuate la domiciliile acestora, precum și în locurile de depozitare a drogurilor,  au fost depistate și ridicate două arme pneumatice, plante de cânepă, mai multe pungi cu marijuană, masa totală fiind de aproximativ 3 kg.

Drogurile erau vândute de la 100 până la 200 lei per gram. Astfel, dacă aceștia își realizau scopul criminal urmau să obțină un venit de aproximativ 300 000 – 600 000 de lei.

Actualmente, două persoane au fost arestate pentru 30 de zile, iar alte trei sunt cercetate în stare de libertate. În cazul în care le va fi demonstrată vina, aceștia riscă o pedeapsă penală sub formă de închisoare pe un termen de la 7 la 15 ani. 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"