NordNews
Avem ce spune

Poliția a primit 32 de mașini noi din partea Agenției ONU pentru Refugiați și SUA

Inspectoratul General al Poliției a primit astăzi o donație de 32 de mașini din partea Agenției ONU pentru Refugiați și Guvernului SUA, transmite MOLDPRES.

În cadrul evenimentului, ministrul Afacerilor Interne, Ana Revenco, a subliniat că, deja de mai mulți ani, atât UNHCR, cât și Guvernul american sunt parteneri de încredere ai țării noastre. „Donația de astăzi reprezintă încă o dovadă că în perioadele grele este important să lucrăm împreună pentru binele oamenilor. Acest ajutor va consolida capacitățile poliției pentru a interveni mai rapid și pentru a fi mai aproape de cetățeni, inclusiv de refugiați”, a spus Ana Revenco.

La rândul său, Ambasadorul SUA în R. Moldova, Kent Logsdon, a mulțumit autorităților de la Chișinău pentru acordarea sprijinului necesar refugiaților ucraineni. Ne propunem să îmbunătățim capacitățile MAI pentru a susține pe cei afectați direct de războiul din Ucraina. Ne angajăm să colaborăm cu Guvernul de la Chișinău și cu cetățenii țări pentru a face față provocărilor imediate și a construi un viitor prosper și sigur”, a subliniat Kent Logsdon.

Prezent la eveniment, reprezentantul UNHCR, Francesca Bonelli, a menționat că, odată cu declanșarea războiului din Ucraina, Guvernul de la Chișinău a acordat un suport important refugiaților. „Această donație este oferită în semn de solidaritate. Vă mulțumim mult pentru protecția celor peste 600 de mii de refugiați. Ați intervenit rapid și ați răspuns tuturor necesităților cetățenilor din Ucraina”, a remarcat Francesca Bonelli.

Cele 32 de mașini urmează să înlocuiască automobilele cu uzură ale Inspectoratului General al Poliției. Ele vor fi transmise Inspectoratului Național de Securitate Publică pentru a spori siguranța traficului rutier și cea în comunitate.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"