NordNews
Avem ce spune

Poliția anunță că autoritățile capitalei NU au încălcat restricțiile epidemiologice organizând evenimentele de Hram

Evenimentele organizate pe 14 octombrie în Chișinău cu ocazia Hramului capitalei, la care au participat sute de oameni, unii fără a purta măști de protecție, s-au desfășurat în conformitate cu prevederile hotărârilor Comisiei Naționale Extraodinare de Sănătate Publică (CNESP), susține Inspectoratul General al Poliției, a scris ziarulnational.md.

Instituția precizează că CNESP nu a stabilit un număr-limită de persoane pentru acțiunile culturale și întrunirile cu caracter religios desfășurate în aer liber, așa cum s-a întâmplat miercuri în fața Catedralei din centrul Chișinăului.

„Evenimentele cultural-artistice s-au petrecut în corespundere cu prevederile punctului 1 din Hotărârea CNESP nr.31 din 24 septembrie curent și anume: Se admite organizarea şi desfăşurarea în aer liber a expoziţiilor, festivalurilor şi târgurilor agricole specializate, cu respectarea măsurilor de sănătate publică stipulate în Instrucţiunea privind măsurile de prevenire şi control a infecţiei COVID-19, aplicate la organizarea evenimentelor şi acţiunilor culturale în aer liber, în corespundere cu Anexa 1 și pct.6 din Hotărârea nr. 29 din 7 septembrie a CNESP. Se admite desfăşurarea în aer liber a acţiunilor culturale, organizate de către instituţiile teatral-concertistice şi de cinema, acreditate de către Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, cu respectarea măsurilor de sănătate publică şi a Instrucţiunii privind măsurile de prevenire şi control a infecţiei COVID – 19, aplicate la organizarea evenimentelor şi acţiunilor culturale în aer liber, de către instituţiile teatral-concertistice şi de cinema, conform Anexei aceleiași Hotărâri. Cu referire la întrunirea cu caracter religios, aceasta a avut loc în corespundere cu punctul 5 din Hotărârea CNESP nr.13 din 29 mai 2020 și anume: Se permit, începând cu 05 iunie 2020, întrunirile cu caracter religios, oficierea slujbelor religioase, respectând cerinţele de organizare a serviciilor divine sau a altor manifestări tradiţionale religioase în conformitate cu Instrucţiunea cu privire la măsurile de prevenire a infecţiei COVID-19 în activitatea Bisericilor/Lăcaselor Sfinte, conform Anexei nr. 3”, se arată într-un comunicat de presă al Poliției.

Aceeași sursă precizează că 163 de localități din 33 de raioane și două municipii și-au sărbătorit hramul pe 14 octombrie. Oamenii legii au documentat pe parcursul zilei de ieri 63 de persoane pentru huliganism nu prea grav, consum de alcool în locuri publice și nesupravegherea minorilor.

Totodată, 17 șoferi au fost depistați în timp ce conduceau în stare de ebrietate alcoolică, iar unul era drogat la volan.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata