NordNews
Avem ce spune

Poliția caută făptașii care au vandalizat Monumentul Eroilor Români din Florești

Monumentul Eroilor Români de pe Aleea Victoriei din Florești, a fost vandalizat în seara zilei de duminică, pe 27 noiembrie de către un grup de tineri. 

Aceștia au doborât crucile din piatră, au provocat mai multe daune și nu s-ar fi oprit, dacă o femeie care locuiește în preajmă nu le-ar fi strigat, spunându-le că acțiunile lor sunt fixate de o cameră de supraveghere.

Nicolae Leșanu, șeful Inspectoratului de poliție din Florești, a declarat pentru Ziarul NAȚIONAL că oamenii legii caută acum făptuitorii, cazul fiind investigat, după ce o fostă angajată a acestei instituții, Vera Burdea, a depus o plângere în dimineața zilei de luni. Femeii i s-a părut că tinerii erau în stare de ebrietate și că ar fi produs stricăciunile pentru a se „distra”.Polițiștii urmează să identifice făptașii, să determine daunele și să stabilească pedepsele.

Cu siguranță o să-i găsim, dar ar fi bine ca în acea zonă să fie instalată o cameră de luat vederi”, ne-a spus Nicolae Leșanu.

Obeliscul Eroilor Români din Florești a fost inaugurat pe 28 iunie 2022 de către Asociația „Monumentum”, condusă de avocatul Iulian Rusanovschi, pe locul unui fost cimitir militar românesc din cel de-al Doilea Război Mondial, distrus de sovietici după 1945.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"