NordNews
Avem ce spune

Poliția de frontieră din nordul R. Moldova doarme-n post. Țigări de contrabanda capturate abia în România.

Polițiștii de frontieră  din județul Botoșani, România au descoperit și confiscat, în urma unei acțiuni desfășurate la frontiera moldo-română, 150 de mii de ţigarete de contrabandă în valoare de aproape 20 de mii de euro. 

Operațiunea de capturare a mărfii de contrabandă s-a desfășurat, în noaptea de 8 spre 9 martie. Potrivit comunicatului emis de Poliția de Frontieră română, în jurul orelor 01.05, au fost observate, pe direcţia localităţii de frontieră Crasnaleuca, judeţul Botoşani, cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, mai multe persoane care se deplasau dinspre malul râului Prut către interiorul localităţii Crasnaleuca, transportând în spate colete voluminoase. Satul Crasnaleuca se află în vecinătate cu satele Tețcani, Bezedea, Grimești și Bogdănești, fiind despărțite doare de râul Prut.

La vederea poliţiştilor de frontieră, profitând de condiţiile meteo şi de întuneric, persoanele au abandonat coletele și s-au îndreptat către interiorul localității. La inventarierea bunurilor a rezultat cantitatea de 150.000 de ţigarete (7.500 de pachete), în valoare de 91.500 de lei(românești), echivalentul a aproape 400 de mii de lei moldovenești sau aproape 20 de mii de euro.

Produsele dint tutun au fost ridicate de poliţişti, în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, se efectuează cercetări în comun cu autorităţile de frontieră din Republica Moldova sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat.

P.S. Nici astăzi, primarul satului Pelinia, raionul Drochia, Titus Sărăteanu nu și-a cerut scuze de la echipa portalului de știri nordnews.md, după ce i-a agresat verbal și fizic  pe reporterii redacției noastre.

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata