NordNews
Avem ce spune

Poliția de frontiră a înregistrat numai într-o săptămînă 69 de încălcări

La ”frontiera verde” și în punctele de trecere, în perioada 11 – 17 februarie 2019,  polițiștii de frontieră au notificat 69 de evenimente, cu documentarea a 77 de persoane, care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova.
Astfel, au fost identificate:
– 30 de încălcări a regimului zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere;
– 11 cetățeni străini au încălcat regimul de ședere pe teritoriul R. Moldova;
– 20 de conducători auto au ignorat regulile de transportare și de folosire a vinietelor;
– opt tentative de trafic ilicit de bunuri.
Au fost declanșate 132 consemne, dintre care trei pe INTERPOL, iar 129 conform informațiilor parvenite din partea autorităților de ocrotire a normelor de drept naționale.
În decursul săptămânii precedente, 44 de cetăţeni străini, dar și 55 de mijloace de transport, au primit refuz de intrare în Republica Moldova.
Activitatea de constatare şi examinare a contravenţiilor în cadrul subdiviziunilor Poliţiei de Frontieră a prezentat următorii indici statistici: 78 de procese verbale și chitanțe înscrise, cu aplicarea amenzilor în sumă de 70 200 și încasarea amenzilor de 32 925 lei.
Polițiștii de frontieră au avut 11 întrevederi cu reprezentanții autorităților de frontieră ale Ucrainei și României, în scopul schimbului de informații și de primire-predare a infractorilor.
Pe parcursul săptămânii trecute, în punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 304 175 traversări, dintre care un număr mai mare – 153 399 treceri pe sensul de ieșire din Republica Moldova. Valorile traficului de mijloace de transport au prezentat un număr de 79 345 traversări. Cea mai ”activă” frontieră a fost cea cu România, 49% din totalul de traversări s-au semnalat în punctele de trecere situate la granița moldo-română.
Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei au fost:
PTF Leușeni – 52 265 traversări persoane,
PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 41 470 traversări persoane,
PTF Sculeni – 34 210 traversări persoane,
PTF Otaci – 32 103 traversări persoane,
PTF Giurgiulești-Galați – 25 442 traversări persoane,
PTF comun Criva – 16 760 traversări persoane,
PTF Cahul – 15 626 traversări persoane,
PTF comun Palanca – 12 251 traversări persoane,
PTF Costești – 12 226 traversări persoane,
PTF Vulcănești – 6 846 traversări persoane.
Cea mai aglomerată zi a fost duminică, 17 februarie 2019, înregistrate valori de 54 646 traversări persoane și 12 833 traversări mijloace de transport. La fel, din totalul de traversări persoane un număr mai mare a fost înregistrat cel al trecerilor cetățenilor moldoveni – 31 492 traversări.
La ora actuală toate punctele de trecere a frontierei de stat activează în regim normal.
!!! Amintim că punctul de trecere a frontierei comun Palanca-Maiaki-Udobnoe este deschis pentru toate categoriile de mijloace de transport, însă cu condiția ca acestea să nu transporte produse alcoolice și din tutun, și mărfuri supuse controlului veterinar și fito-sanitar.
În scopul susținerii participanților la traficul transfrontalier, Poliția de Frontieră recomandă:
– verificarea, din timp, a valabilității şi statutului documentului de călătorie în baza căruia se traversează frontiera de stat.
– tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniţă, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele și pentru a evita formarea rândurilor.
– în cazurile în care apar întrebări cu privire la situația în punctele de trecere, călătorii sunt îndemnați să contacteze LINIA VERDE: 022 259 717.
– manifestarea de înțelegere, răbdare și disciplină, ținând cont de regulile de aflare și traversare a frontierei de stat.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata