NordNews
Avem ce spune

Poliția declară că e gata să asigure desfășurarea exemplară a alegerilor în nordul republicii

Poliţia din R. Moldova a luat toate măsurile pentru asigurarea unui climat de linişte şi siguranţă publică, pe întreaga durată a desfăşurării alegerilor parlamentare și a referendumului republican consultativ din 24 februarie 2019.
Aceste măsuri urmăresc buna derulare a procesului electoral, precum şi modul  corect de implicare al poliţiştilor.
Solicitată telefonic, Mariana Bețivu, ofițer de presă al Inspectoratul General al Poliției, a declarat pentru nordnews.md că: Duminică, 24 februarie, în nordul Republicii Moldova, peste 2000 de angajați ai MAI vor fi angrenați pentru buna desfăşurare a scrutinului electoral, în vedrea asigurării măsurilor de pază şi protecţie și de ordine şi linişte publică și prevenirii oricăror fapte antisociale.
În fiecare secție de votare deschisă în țară se vor afla câte doi polițiști, care vor monitoriza și asigura buna desfășurare a procesului de vot.
Astfel, 1370 de polițiști vor asigura securitatea în secțiilor de votare din nordul Republici Moldova. De asemenea,  a fost stabilit și un efectiv de rezervă, care va fi gata să acționeze în situații de urgență.
Totodată,  în vederea neadmiterii încălcărilor legislației în vigoare în ziua alegerilor, Inspectoratul General al Poliției recomandă cetățenilor:
–  să nu intre în localul de votare cu arme de foc sau arme albe;
–  să nu distrugă, deterioreze intenționat prin orice mod lista electorală sau buletinele de vot;
–  să nu scoată din localul secției de votare  buletinul de vot înmânat pentru votare;
–  să nu refuze executarea dispozițiilor președintelui biroului electoral al secției de votare privind asigurarea ordinii în localul de votare și pe teritoriul aferent.
La fel, cetățenii sunt îndemnați să sesizeze orice încălcare a legii, apelând la numărul unic 112, la cel mai apropiat sector de poliție sau la membrii secțiilor de votare!
Amintim că peste 8 000 de angajați ai MAI vor asigura ordinea publică și ordinea în secțiile de votare. Asftel, circa 4000 dintre aceștia vor fi angrenați pentru paza secțiilor de vot și circumscripțiilor,  iar peste 3000 vor asigura ordinea publică și vor reacționa la eventualele sesizări ale  cetățenilor.
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"