NordNews
Avem ce spune

Poliția din Bălți a aplicat amenzi usturătoare pentru încălcarea regimului de carantină

Poliția din Bălți a aplicat amenzi de zeci de mii de lei pentru încălcarea regimului de carantină. Potrivit ofițerului de presă al Inspectoratului de Poliție Bălți, Eugenia Molceanov, este vorba despre doi agenți economici și două persoană fizice. Agenții economici au fost amendați cu câte 25 de mii de lei, iar persoanele fizică, aflate în carantină pentru 14 zile, s-au ales cu amenzi de 22.500 de lei. 

Potrivit regulamentelor actuale ale Republicii Moldova, orice persoana care a revenit dintr-o țară din zona de risc, infectată cu coronavirus, este obligată să stea în carantină 14 zile.
Amintim că la data de 11 martie 2020, Guvernul a înăsprit sancțiunile pentru persoanele care nu respectă măsurile de prevenire sau combatere a bolilor epidemice și pun în pericol sănătatea cetățenilor, vor fi amendate cu până la 50 mii de lei sau 3 ani de închisoare.
Menționăm că în Republica Moldova a fost instituită starea de urgență pentru următoarele 60 de zile, începând din 17 martie 2020. Parlamentul a adoptat mai multe măsuri, cum ar fi restricționarea circulației, regim special de intrare-ieșire în țară, dar și a unui regim special de circulație în interiorul țării, introducerea măsurilor de carantină, interzicerea manifestațiilor publice, ș.a.m.d.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata