NordNews
Avem ce spune

Poliția din Bălți bate alarma: S-au întețit jafurile stradale

În municipiul Bălți s-au întețit jafurile stradale. Astăzi, polițiștii au descoperit  pe urme fierbinți două cazuri de furturi, săvârșite pe teritoriul orașului.

În primul caz este vorba de un bărbat 46 de ani din raionul Ocnița. Potrivit poliției, făptașul ar fi maltratat și deposedat o femeie de telefonul mobil și bani în sumă de 750 lei, în timp ce aceasta se deplasa pe o stradă din oraș. Făptașul și-a recunoscut vina și a restituit victimei bunurile sustrase.
Și o minoră de 17 ani a fost victimă unui furt. Acesteia i-au fost sustrase bani în valoare de 200 lei. Acum câteva zile, persoana bănuită de comiterea jafului a fost plasată în arest preventiv pentru 30 de zile. Vinovată de săvârșirea infracțiunii, este o tânără de 25 ani din Bălți.

În ambele cazuri au fost pornite cauze penale conform infracțiunii de jaf, iar persoanele vinovate riscă închisoare de  până la 7 ani, sau amendă de până la 67 500 lei.
În acest context Inspectoratul de Poliție din Bălți vine cu un șir de recomandări:
– Evitaţi plimbările noaptea/la ore târzii în zonele mai puţin circulate sau prin locuri neiluminate şi nesigure;
– Nu vă afişaţi la vedere obiecte de valoare (lănţişoare, brăţări, telefoane mobile, etc.), demonstrând persoanelor necunoscute valorile pe care le aveţi în posesie, puteţi rămâne fără ele;
– Țineţi-vă geanta sub braţul, care este opus traficului, în această manieră hoţii prin smulgere nu vor putea acţiona;
– Dacă observaţi că sunteţi urmărit/urmărită, deplasaţi-vă prin zone intens populate, chiar dacă acest lucru presupune schimbarea traseului şi adresaţi-vă primului poliţist întâlnit. Nu ezitaţi să cereţi ajutor trecătorilor.
Cea mai bună armă de apărare în cazul unui atac este “strigătul”. Dacă sunteţi agresaţi, bătuţi în stradă, strigaţi cît mai tare după ajutor, procedând astfel, alertaţi persoanele din jur, iar agresorii vor fugi.
Anunţaţi imediat Poliția, în cazul în care ați fost victima unui jaf sau tâlhării, apelând numărul de urgență 112.
De la începutul anului, în Inspectoratul de Poliție din Bălți au fost  înregistrate 40 de cazuri de jafuri.
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"