NordNews
Avem ce spune

Poliția din Bălți nu-l prea caută pe Ilan Șor

Fotografia controversatului om de afaceri și fostului  primar de Orhei, Ilan Șor, puternic implicat, conform Raportului Kroll II în furtul miliardului, care a fost anunțat în căutare națională și internațională la sfârșitul lunii iulie, nu se află pe panoul de căutare a infractorilor din fața Inspectoratului de Poliție Bălți, panou, de altfel, destul de murdar.

Panoul de căutare a infractorilor din fața Inspectoratului de Poliție Bălți

 
Solicitată telefonic, ofițerul de presă al IP Bălți, Eugenia Molceanov, nu a răspuns pentru a comenta lipsa de pe panou a fotografiei lui Șor. Potrivit colegii sale de birou Ina Moscaliuc, Molceanov s-ar afla împreună cu ea la un training în Chișinău. Întrebată de ce lipsește de pe panou fotografia deputatului fugit din țară și căutat de Interpol, Moscaliuc a răspuns ușor iritată: „Vă rog să depuneți o solicitare în scris pe numele Inspectoratului de Poliție Bălți. Noi nu putem să vă furnizăm astfel de informații, pentru că sunt informații cu caracter personal”.
 
Potrivit președintelui  Asociației pentru Protecția Vieții Private, Sergiu Bozianu  informația ce vizează darea în căutarea a unei persoane sunt date cu caracter personal conform Legii privind protecția datelor cu caracter personal, însă acest fapt nicidecum nu înseamnă că acestea nu ar putea fi comunicate către presă.
„Conform art. 10 din aceeași lege, este menționat foarte clar că atunci când solicitarea de informații urmărește un scop jurnalistic (informația urmează a fi expusă într-un material jurnalistic) în care este vizată o persoană publică (subiectul de date deține calitatea de deputat – funcție de demnitate publică) care a săvârșit o faptă publică (a fost anunțat în căutare în cadrul unei cauze penale), urmează a fi satisfăcut interesul public , prin comunicarea acestor informații. Așadar, constat lipsă de impedimente legale în cazul enunțat în vederea comunicării informațiilor solicitate”, a precizat Sergiu Bozianu
 
La 25 iulie, prin decizia Curții de Apel Cahul, Ilan Șor, în prezent încă deputat, a fost dat în căutare națională, pe numele său fiind emis și un mandat de arestare.
 
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"