NordNews
Avem ce spune

Poliția îndeamnă oamenii să protesteze pașnic și să nu recurgă la violență

Inspectoratul General al Poliției a organizat astăzi un briefing în care a informat despre măsurile care vor fi luate mâine în timpul protestului anunțat. Astfel, polițiștii vor interveni pentru asigurarea ordinii publice, transmite jurnal.md. 

Șeful adjunct al Inspectoratului General al Poliției, Marin Maxian, a declarat că Poliția manifestă deschiderea pentru o bună cooperare și solicită să-i fie oferit tot suportul necesar din partea organizatorilor protestului. Maxian nu a menționat câți polițiști vor interveni la asigurarea ordinii publice, însă a specificat că numărul de polițiști va depinde de felul în care se va desfășura protestul, în caz de destabilizare a situației poliția va interveni în număr cât mai mare.

Șeful adjunct al Inspectoratului General al Poliției, le-a recomandat oamenilor din numele poliției RM să protesteze pașnic și să nu încalce liniștea, și ordinea publică, pentru ca întrunirea să se desfășoare fără incidente.

În contextul stării de urgență, IGP reamintește că este strict necesar să se respecte toate regulile impuse de Comisia Națională pentru Sănătate Publică.

Poliția roagă organizatorii să echipeze protestatarii cu măști și dezinfectant, și să-i atenționeze pe acei cetățeni care nu poartă masca corect. Dacă protestul va dura mai mult de 3 ore, organizatorii sunt atenționați să echipeze din nou protestatarii cu măști de protecție.

Poliția anunță că manifestă deschiderea pentru o bună cooperare și solicită să-i fie oferit tot suportul necesar din partea organizatorilor. De asemenea, Maxian a atenționat că orice încercare de a se acționa cu violență va fi sancționată.

„Poliția nu odată a demonstrat că scopul nostru este de a mențione ordinea publică. Noi venim cu recomandări că acele blamări care se fac în adresa noastră precum că periclităm desfășurarea protestelor sau stoparea intenționată a autovehiculelor care transportă oamenii la protest, nu sunt corecte”, a precizat Maxian.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata