NordNews
Avem ce spune

Poliția și-a mobilizat forțele în preajma Casei Guvernului

Desfășurare de forțe polițienești în preajma Casei Guvernului, zeci de polițiști au fost aduși cu autocarele pentru asigurarea ordinei publice cu cel puțin o oră înainte de protestul organizat de Maia Sandu și susținut de opoziție în Piața Marii Adunări Naționale, scrie zdg.md. 

În spatele clădirii au fost observate mai multe autocare și zeci de polițiști desfășurați la fața locului. Sunt imaginile obișnuite deja atunci când au șoc manifestații de protest în centrul capitalei.

Poliția a anunțat măsuri speciale de asigurare a ordinii publice. Într-o conferință de presă, șeful adjunct al Inspectoratului General al Poliției a prezentat principale acțiuni ale forțelor de ordine și a făcut apel protestatarilor să respecte legislația și măsurile de protecție anti-Covid.

„Astfel, a fost prezentat algoritmul de antrenare a forțelor de ordine la măsurile indicate, fiind atrasă atenția la buna organizare a activității de asigurare a ordinii publice, cu referire la respectarea drepturilor cetățenilor, depistarea persoanelor cu comportament provocator, organizarea activității de dialog cu participanții la proteste și de comunicare cu mijloacele de informare în masă”, se arată într-un comunicat al poliției.

În același timp, forțele de ordine anunță o atenție deosebită respectării normelor de protecție pandemice..

„La fel, s-a menționat despre asigurarea respectării regulilor de prevenire a infectării cu virusul COVID19 în rândul participanților și a angajaților structurilor de ordine publică, organizarea conlucrării cu administrația publică locală, instituțiile de aplicare a legii ale statului, echiparea corespunzător vremii a angajaților antrenați în dispozitive de ordine publică și nu în ultimul rând reacționarea promptă la acțiuni care reprezintă amenințare la viața și sănătatea persoanelor prezente la evenimente și a angajaților forțelor de ordine aflați în misiune de serviciu. În context, reiterăm solicitările privind manifestarea unui comportament pașnic în cazul participării la acțiuni de protest, dar și respectarea regulilor de prevenire a infectării cu COVID-19.

Nu se va accepta prezența în stare de ebrietate la evenimentul public sau cu deținerea unor obiecte interzise. Pentru persoanele ce se deplasează din teritoriu către mun. Chișinău, se solicită maximă vigilență în traficul rutier, asigurarea condițiilor tehnice conforme sezonului pentru unitățile de transport utilizate și neadmiterea aflării în stare de ebrietate la volan. Intervenim către organizatorii protestului să dea dovadă de maximă responsabilitate pentru buna desfășurare a evenimentului și asigurarea respectării normelor legale privind întrunirile”, se arată în comunicatul poliției.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata