NordNews
Avem ce spune

Politicieni democraţi îi cer demisia lui Donald Trump

Membri democraţi ai Congresului SUA au cerut demiterea sau suspendarea preşedintelui Donald Trump pe fondul informaţiilor apărute în presă că l-ar fi îndemnat pe fostul avocat Michael Cohen să mintă în Congres despre un controversat proiect imobiliar în Rusia, scrie MEDIAFAX.ro
Surse citate de site-ul BuzzFeed News au declarat că Donald Trump i-a cerut lui Michael Cohen să mintă în audierile din Congres despre negocierile cu Rusia privind construirea unui turn în Moscova.
Actualul avocat al lui Donald Trump, Rudy Giuliani, a părut să respingă speculaţiile: „Dacă îl credeţi pe Cohen, vă pot aranja o înţelegere bună pe Podul Brooklyn…”
Michael Cohen urmează să fie audiat pe această temă în Camera Reprezentanţilor pe 7 februarie.
Politicieni din cadrul opoziţiei democrate, care deţine majoritatea în Camera Reprezentanţilor, au atras atenţia că ar putea fi vorba despre un caz clar de obstrucţionare a justiţiei. „Dacă preşedintele i-a ordonat lui Michael Cohen să mintă în Congres, este vorba de obstrucţionarea justiţiei, punct”, a declarat congresmanul democrat David Cicilline, citat de site-ul Politico.com.
„Este vorba de obstrucţionarea justiţiei”, a reacţionat congresmanul democrat Ted Lieu.
„Dacă informaţiile apărute în presă sunt adevărate, preşedintele Trump trebuie să demisioneze sau să fie suspendat”, a spus congresmanul Joaquin Castro, citat de Huffington Post.
Donald Trump susţine că Michael Cohen „minte” pentru reducerea condamnării la închisoare
Preşedintele SUA, Donald Trump, a părut să respingă acuzaţiile fostului sau avocat Michael Cohen, acuzându-l că „minte” pentru reducerea pedepsei de condamnare la închisoare, în timp ce Casa Albă a catalogat „ridicole” informaţiile apărute în presa de la Washington.
Un purtător de cuvânt al Casei Albe, Hogan Gidley, a catalogat drept „absolut ridicole” informaţiile publicate de BuzzFeed News, informează Fox News.
Surse citate de site-ul BuzzFeed News au declarat că Donald Trump i-a cerut lui Michael Cohen să mintă în audierile din Congres despre negocierile cu Rusia privind construirea unui imobil în Moscova.
Camera Reprezentanţilor va verifica dacă Donald Trump l-a îndemnat pe Michael Cohen să mintă
Comisii ale Camerei Reprezentanţilor vor verifica informaţiile apărute în presă potrivit cărora preşedintele Donald Trump i-ar fi cerut fostului avocat Michael Cohen să mintă despre proiectul imobiliar din Rusia în cursul audierilor din Congres.
„Vom face ce este necesar pentru a afla dacă aceste informaţii sunt adevărate”, a reacţionat congresmanul democrat Adam Schiff, preşedintele Comisiei pentru Informaţii din Camera Reprezentanţilor.
„Este vorba de unele dintre cele mai grave acuzaţii de până acum”, a apreciat Schiff, citat de agenţia Associated Press.
La rândul său, Jerrold Nadler, preşedintele Comisiei pentru Afaceri Judiciare din Camera Reprezentanţilor, a explicat că îndrumarea unui subordonat să mintă în Congres este infracţiune federală. „Comisia pentru Afaceri are sarcina de a afla adevărul, vom face acest lucru”, a spus Jerrold Nadler.
Surse citate de site-ul BuzzFeed News au declarat că Donald Trump i-a cerut lui Michael Cohen să mintă în audierile din Congres despre negocierile cu Rusia privind construirea unui imobil în Moscova.
Opoziţia democrată deţine controlul asupra Camerei Reprezentanţilor.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"