NordNews
Avem ce spune

Polițist din Soroca, reținut în flagrant delict

Un angajat al Inspectoratului de Poliţie Soroca a fost reținut în flagrant delict pentru tentativă de luare de mită de la un cetățean care urma a fi tras la răspundere pentru un presupus caz de furt.

Astfel, acțiunile infracționale ale angajatului IP Soroca, s-au exprimat prin faptul că, a pretins mijloace financiare de la un cetăţean care urma a fi tras la răspundere pentru un presupus caz de furt. Totodată, cu referire la caz, funcţionarul IP Soroca a susţinut că ar avea influență asupra procurorului din cadrul Procuraturii raionului Soroca în scopul muşamalizării cazului.
Oamenii legii au efectuat percheziții corporale și în automobilul polițistului reținut. În rezultatul perchezițiilor, au fost depistate și ridicate mijloace financiare obţinute ilicit în sumă de 10 000 de lei.
Polițistul a fost reținut pentru 72 ore, fiind bănuit de trafic de influență.
În acest context, SPIA MAI apelează la disponibilitatea conlucrării interinstituţionale, pentru a combate flagelul ilegalităţilor. Totodată, SPIA îndeamnă cetăţenii să evite participarea la infracţiuni de corupere. În cazul în care cunosc sau se pretinde a fi implicaţi în acţiuni de corupţie, să apeleze linia anticorupţie 1520.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"