NordNews
Avem ce spune

Polițiștii bălțeni avertizează: Plimbările pe gheața bazinelor acvatice sunt periculoase

Polițiștii bălțeni au desfășurat razii în regiunile bazinelor acvatice din municipiu. Aceste razii au menirea de a informa și a proteja cetățenii împotriva eventualelor situații de risc în timpul activităților recriative pe gheața lacurilor și râurilor.

Deși în ultima perioadă termometrele indică temperaturi scăzute, iar stratul de gheață pe lacuri, aparent, ar avea o grosime considerabilă, polițiștii avertizează, că pericolul la care se expun persoanele care practică activități de agrement pe suprafața înghețată este unul major, întrucât gheața poate ceda în orice moment, periclitându-le viața.

Conform ultimelor date oficiale, prezentate de către Serviciul Hidrometeorologic de Stat, în râurile și bazinele acvatice din țară se prognozează menținerea formațiunilor de gheață, însă pe alocuri gheața este fragilă, iar ieșirea pe ea prezintă pericol.
Astfel, pentru a preîntâmpina apariția unor evenimente cu final tragic, polițiștii bălțeni recomandă:
• Părinții să explice copiilor că plimbările și jocurile pe suprafața înghețată a apelor sunt periculoase, interzicându-le astfel de activități și supraveghindu-i în permanență.
• Luând în considerație faptul că straturile de gheață de la suprafața lacurilor sunt înșelătoare, părînd a fi mai groase decît sunt în realitate, pescarii sunt sfătuiți să evite pescuitul la copcă.
• Mersul pe lacurile înghețate este unul relativ sigur, în cazul în care grosimea stratului de gheață este de minim 8 cm. Iar în cazul aflării pe suprafața înghețată a unui grup de persoane ( patinaj, hochei), aceasta trebuie să fie mai mare de 15 cm.
Respectând aceste reguli, veți evita riscul de înec în urma prăbușirii sub stratul subțire de gheață.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"