NordNews
Avem ce spune

Polițiștii de frontieră au găsit fiole cu soluție psihotropă într-un lan de cânepă

Polițiștiii de frontieră din Direcția regională Nord au depistat un lan de cânepă și au dejucat planul unei moldovence de a introduce în țară fiole ce conțineau o soluție interzisă pe teritoriul țării. Incidentele au fost înregistrate în weekendul trecut, ca rezultat al desfășurării operațiuni MAC-2019.
Un teren cu o suprafață de 70 m² plantat cu fire de cânepă a fost găsit în zona de frontier, în apropierea satului Racovăț, raionul Soroca. Peste 2.700 de plante, înălțimea cărora atingea 190 cm, au fost smusle și depozitate în camera pentru păstrarea corpurilor delicte, fiind preluate probe. Polițiștii de frontieră au întocmit un proces verbal pe marginea acestei descoperiri și continuă cercetările pentru a elucida toate circumstanțele.
Angajații din PTF Otaci au dejucat planul unei moldovence care a încercat să tăinuiască de controlul de frontieră fiole ce conțineau soluție interzisă. Incidentul a fost înregistrat pe sensul de intrare în Republica Moldova. Astfel, în timpul verificărilor asupra călătorilor prezenți pe pista pietonală, la o locuitoare din orașul Otaci, în vârstă de 31 de ani, au fost depistate 16 fiole în buzunarele rochiei. Din cercetările preliminare s-a constatat că soluția din interiorul fiolelor este una psihotropă.
Polițiștii de frontieră au preluat probe și le-au trimis pentru efectuarea expertizei. Acest caz este examinat sub toate aspectele întru stabilirea tuturor circumstanțelor și aplicărea măsurilor legale ce se impun. Dacă se va adeveri vinovăția, femeia riscă două amenzi penale, conform art. 248 al.(2), art. 217, Cod Penal al RM, pentru trecerea peste frontieră a substanțelor stupefiante cu efecte puternice și pentru circulaţia ilegală a drogurilor.
Polițiștii de frontieră, împreună cu alte subdiviziuni MAI, desfășoară operaţiunea Mac-2019, care are drept scop combaterea traficului de droguri de origine vegetală, depistarea şi nimicirea plantelor cu conţinut narcotic, precum şi identificarea persoanelor care le cultivă ilegal în zona de frontieră.
 
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"