NordNews
Avem ce spune

Polițiștii de frontieră din Briceni au depistat acte poloneze cu semne de falsificare

Polițiștii de frontieră din Briceni au depistat în ultimele 72 de ore acte false care ar fi fost eliberate de autoritățile poloneze pentru două mijloace de transport. 
Primul caz a fost înregistrat în apropiere de linia frontierei moldo-ucrainene. O patrulă a Sectorului Poliției de Frontieră Briceni a oprit în trafic pentru formalități de control un microbuz de model Volkswagen T4, cu numere de înmatriculare poloneze. În cadrul verificării documentelor prezentate de către conducătorul auto, cetățean moldovean de 61 de ani, au apărut suspiciuni asupra autenticității certificatului de înmatriculare. Acest fapt a și constituit drept motiv de cercetare amănunțită a actului în cauză, inclusiv verificarea acestuia în bazele de date oficiale ale Poloniei.
În consecință, polițiștii de frontieră au constatat că lipsesc datele privind trecerea reviziei tehnice periodice a microbuzului, ultima revizie tehnică valabilă fiind expirată acum doi ani. La examinarea ștampilei din certificatul de înmatriculare au fost identificate divergențe între elementele de protecție. Ștampila privind trecerea reviziei tehnice pentru anii 2017-2019 nu corespundea prevederilor legale din Polonia, unde un asemenea document se eliberează doar pentru un an.
În cel de-al doilea incident este vizat un cetățean ucrainean de 58 de ani care  la ieșirea din Republica Moldova prin punctul de trecere Briceni a prezentat un certificat de asigurare auto Cartea Verde cu semne vizibile de falsificare. Polițiștii de frontieră au stabilit că asigurarea auto, eliberată în 2018 de către o companie poloneză, conține inscripții neautentice efectuate cu stiloul, iar înscrisurile efectuate în conținutul documentului diferă de cele originale.
În ambele cazuri, actele au fost ridicate și transmise pentru o expertizare, precum și întocmite procese verbale de audiere și de constatare a infracțiunii prevăzute de art. 361 al. (1) Codului Penal al RM, conform căreia persoanele care se fac vinovate  riscă o amendă în mărime de până la 650 unităţi convenţionale sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, sau închisoare de până la 2 ani.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"