NordNews
Avem ce spune

Polițiștii de patrulare din Drochia și Chișinău au refuzat șpaga, oferită de doi pasageri

Pasagera unui automobil a fost documentată, după ce a încercat să ofere  mijloace financiare în mărime de 3000 de lei angajaților  Inspectoratului național de patrulare, care au stopat mijlocul de transport pentru depășirea limitei de viteză.  Cazul a avut loc ieri, 30 ianuarie, în localitatea Sofia, din raionul Drochia.

Urmare a legitimării, polițiștii au stabilit că la volanul automobilului se afla un tânăr în vârstă de 22 de ani, stopat pentru depășirea limitei de viteză, aceștia au depistat că conducătorul auto a prezentat un permis de conducere cu semne de falsificare.
Pentru ca conducătorul auto să nu fi documentat, pasagera în vârstă de 45 de ani a decis să ofere mită angajaților INP.
Alt caz a avut loc la data de 31 ianuarie curent, în municipiul Chișinău.
Un echipaj din cadrul Inspectoratului național de patrulare, aflându-se pe strada Ginta Latină, din capitală, în exercitarea atribuțiile de serviciu și constatând faptul că conducătorul unui automobil, se deplasa fără a fi conectat sistemul de iluminare, au stopat mijlocul de transport în vederea stabilirii cauzei.
În timpul documentării șoferului în vîrstă de 32 de ani, inspectorii de patrulare au stabilit că acesta se deplasa în lipsa  permisului de conducere.
Astfel, pasagerul în vîrstă de 39 de ani a lăsat în automobilul polițiștilor mijloace financiare în sumă de 750 de lei, pentru a nu i se întocmi proces-verbal conducătorului auto cu privire la contravenție.
Pe numele acestora, au fost iniţiate urmăriri penale, iar dacă vor fi găsiți vinovați, riscă până la 6 ani de închisoare cu amendă în mărime de până la 4000 unităţi convenţionale.
În acest context, Serviciul protecție internă și anticorupție al MAI, îndeamnă cetățenii să se abțină de la diferite acțiuni de corupție, iar în cazul în care cunosc sau sunt forțați să ia parte la acțiuni cu caracter corupțional să apeleze necondiționat la numărul scurt 1520.
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata