NordNews
Avem ce spune

Polonia a donat spitalelor din țară echipamente împotriva COVID-19

Polonia a donat spitalelor din Republicii Moldova un set de echipamente de protecție împotriva coronavirusului de tip nou. Valoarea lotului este de 121 de mii de euro. Acesta include 22 100 litri de dezinfectant, 30 de mii de măști de protecție și 4 800 ecrane de protecție, scrie tv8.md

Cele cinci camioane cu materiale medicale, oferite de Guvernul Poloniei, au fost întâmpinare în punctul de trecere a frontierei de stat Leușeni.

Gratitudine și sincere mulțumiri Guvernului Poloniei și Uniunii Europene. Ne exprimăm recunoștința pentru tot suportul acordat atât în perioada pandemiei, cât și în multe proiecte din domeniul social și al sănătății”, a spus ministra Sănătății Viorica Dumbrăveanu.

Foto: Facebook/Viorica Dumbrăveanu

Potrivit ambasadorului Poloniei în R. Moldova, Bartłomiej Zdaniuk, acest convoi face parte dintr-o serie de convoaie care au fost trimise de către Guvernul Poloniei în toate cele șase țări ale Parteneriatului Estic.

Foto: Facebook/Viorica Dumbrăveanu

Două convoaie deja au ajuns în Belarus, iar unul a ajuns ieri, 25 iunie, în Ucraina. De ajutor au beneficiat și cele trei țări din Caucazul de Sud, Armenia, Azerbaidjan și Georgia. Anterior Polonia a mai donat spitalelor din Republicii Moldova un set de echipamente de protecție împotriva coronavirusului de tip nou.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata