NordNews
Avem ce spune

Pompierii au instalat detectoare de fum la 1000 de familii din țară

În cadrul Campaniei Naționale „O casă protejată, o viață salvată”, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a instalat detectoare de fum la aproape  1000  de familii din Republica Moldova.
Angajații IGSU au montat astfel de dispozitive  în case din raioanele Soroca, Edineț, Căușeni, Călărași, Briceni, Florești, Ungheni, Taraclia, Comrat, Cahul și municipiul Chișinău. Cele mai multe persoane care au beneficiat de detectoare au fost familii cu mulți copii, oameni în vârstă, dar și țintuiți la pat.
Scopul campaniei lansate de MAI este de a preveni incendiile și intoxicațiile cu monoxid de carbon în urma cărora au de suferit persoane. Potrivit datelor IGSU de la începutul anului 2018, în țară u avut loc 31 cazuri de intoxicare cu monoxid de carbon, în urma cărora au fost traumatizate 60 de persoane, inclusiv 20 de copii. Din totalul cazurilor de intoxicare cu CO și CO2, cinci cazuri s-au soldat cu decesul a 7 persoane.
Campania „O casă rotejată, o viață salvată” are drept scoprevenirea cazurilor de intoxicare cu produsele arderii în urma utilizării surselor de aprindere.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"