NordNews
Avem ce spune

Pompierii au stins 67 incendii în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, pompierii au intervenit pentru a lichida 67 de focare de ardere. În mare parte, este vorba despre incendii de vegetație care au mistuit zeci de hectare de teren.

Un incendiu s-a produs în apropierea căii ferate din Copcea, raionul Taraclia. Flăcările au cuprins peste 15 ha de vegetație, iar pentru a opri răspândirea focului a fost nevoie de intervenția pompierilor.

Totodată, în localitatea Onițcani, raionul Criuleni, salvatorii au stins o suprafață extinsă de vegetație arsă care risca să ajungă la pădure. De intervenția pompierilor a fost nevoie și în satul Coșcodeni raionul Sângerei, după ce într-o gospodărie a ars nutrețul pentru animale, iar focul risca să cuprindă mai multe construcții din apropiere.

Iar o casă din localitatea Avdarma, raionul Comrat a fost salvată de la incendiu după ce fânul uscat depozitat în gospodărie a luat foc.

În acest sens, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI (IGSU) atenționează populația despre pericolul incendiilor și îndemnă oamenii să fie foarte prudenți la utilizarea surselor de aprindere. În caz de situații de risc oamenii sunt rugați să apeleze Serviciul 112.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"