NordNews
Avem ce spune

Popescu va participa la reuniunea miniștrilor de externe ai NATO

Nicu Popescu va participa la reuniunea miniștrilor de externe ai statelor membre NATO, eveniment care se va desfășura la București în perioada 29-30 noiembrie.

Viceprim-ministru a discutat la telefon cu secretarul general adjunct al Organizației Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) Mircea Geoană,  pe care l-a informat despre decizia de a participa la această reuniune importantă.

Părțile au discutat și despre situația de securitate din regiune urmare a agresiunii militare ruse în Ucraina și consecințele acesteia pentru țara noastră, în special în sectorul energetic.

„Am acceptat invitația Alianței pentru participare la reuniunea miniștrilor afacerilor externe, care va fi găzduită la București în perioada 29 – 30 noiembrie. Am punctat că în actualul context de securitate foarte fragil, țara noastră își dorește fortificarea și modernizarea capacităților de apărare”, a spus ministrul Nicu Popescu.

Republica Moldova a fost invitată, alături de Ucraina, Georgia, Finlanda, Suedia şi Bosnia, să participe la reuniunea miniştrilor de externe din statele membre ale NATO.

Agenda reuniunii va include patru sesiuni referitoare la punerea în aplicare a deciziilor luate la summitul NATO de la Madrid, la războiul din Ucraina, securitatea energetică şi parteneri. Pe lângă tema războiului din Ucraina, se va pune în discuţie explozia rachetelor rusești din Polonia și atentatul terorist de duminică, din Istanbul.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"