NordNews
Avem ce spune

Pornesc sau nu dosar penal pe numele lui Ghenadie Ioxa (?) Procurorii din Briceni evită să vorbească cu presa

Au trecut mai mult de zece zile de când Poliția din Briceni a fost sesizată în cazul fostului primar de Drepcăuți, Ghenadie Ioxa, care s-ar face vinovat de tăierea abuzivă a trei sute de pruni dintr-o livadă.

Reporterii NordNews au încercat în repetare rânduri să afle de la Procuratura raionului Briceni la ce etapă se află ancheta, dar fără succes.

Contactat telefonic, procurorul-șef al Procuraturii raionului Briceni ne-a recomandat să adresăm toate întrebările în legătură cu acest subiect, adjunctului său Ina Sincovschi.

„Responsabil pe poliție este adjunctul, Ina Sincovschi. Din câte cunosc (vă dau numărul ei de telefon) n-a fost pornită vreo cauză penală, dar verificați (vorbiți) cu dumneaei.”

Contactat de jurnaliștii nordnews, procurorul adjunct al raionului Briceni, Ina Sincovschi a refuzat să răspundă punctual la întrebări, invocând că nu e sigură că vorbește cu un reprezentant al presei.

Eu nu răspund telefonic la întrebările ce se referă la acțiunile de urmărire penală, cu atât mai mult în cazul persoanelor cu așa o istorie lungă. […] Nu comentez… Informația se verifică, se clarifică și pe urmă… Eu nu dau comentariu telefonic. – E foarte simplu, a fost deschis sau nu un dosar penal? – Nu răspund la așa întrebare.”

Amintim că, acum o săptămână, Inspectoratul de Poliție Briceni a declarat pentru nordnews că pe numele lui Ioxa nu a fost deschis un dosar penal din cauza minivacanței prilejuite de sărbătorile naționale.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata