NordNews
Avem ce spune

Poroșenco nu vine mâine la Chișinău! O asemenea vizită era planificată, însă a fost amânată

Președintele Ucrainei, Petro Poroșenco, nu va veni mâine la Chișinău, așa cum a declarat șeful statului Igor Dodon. Nici reprezentanții Guvernului, nici ai Parlamentului și nici ai Ministerului Afecerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) nu confirmă această informație, scrie tv8.md.
„Nu avem informații referitor la o posibilă vizită a lui Petro Poroșenco la Chișinău deocamdată”, a spus Stela Nistor, consilieră a prim-ministrului Pavel Filip, contactată de TV8.
La rândul său, purtătorul de cuvânt al MAEIE, Alexandu Roitman, spune că o asemenea vizită a fost planificată anterior, însă apoi a fost amânată.
„A fost amânată pentru o perioadă ulterioară. În contactele noastre cu autoritățile de la Kiev, pe agenda bilaterală se menține acest subiect”, a spus reprezentantul MAEIE.
Totuși, potrivit MAEIE, în cadrul vizitei planificate anterior și care a fost amânată, partea ucraineană nu a solicitat o întrevedere cu președintele Igor Dodon.
Subiectul a apărut în presă după ce președintele Igor Dodon a declarat, într-un interviu, că Petro Poroșenco va veni mâine la Chișinău, dar că el nu se va întâlni cu omologul său ucrainean.
Ulterior, serviciul de presă al Președinției a postat două documente prin care Cancelaria de Stat a solicitat Președinției acordul ca Orchestra prezidențială și Garda de onoare să fie prezente la evenimentul de întâmpinare a președintelui ucrainean la Chișinău.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"