NordNews
Avem ce spune

Potențialii candidați ai PSRM-Șor-Pentru Moldova la funcția de premier

În cadrul ședinței plenare de astăzi a Parlamentului, fracțiunea PSRM va înainta un nou candidat la funcția de prim-ministru. Deputatul PSRM, Vlad Bătrâncea, susține că e vorba despre ”un om al echipei, care a gestionat diferite crize, în diferite perioade”. Însă a refuzat să ofere nume exacte.

Până la anunțul oficial, în spațiul public au apărut mai multe versiuni despre cine ar putea fi candidatul majorității parlamentare PSRM-Șor-Pentru Moldova la funcția de premier. deși există deja un candida desemnat de președintele țării, Maia Sandu, pentru fotoliul de prim-ministru, scrie dosarmedia.md.

Astfel, cel mai vehiculat nume este Sergiu Pușcuța, fostul ministru al Finanțelor în Guvernul lui Ion Chicu, dar și în Executivul condus de Pavel Filip. Acesta ocupă la ora actuală funcția de șef al Serviciului Fiscal de Stat.

A doilea nume vehiculat este cel al președintelui Parlamentului, Zinaida Greceanîi. Acesta se înscrie perfect în caracteristica dată de Vlad Bătrâncea, care a zis că este vorba de ”un om al echipei, care a gestionat diferite crize, în diferite perioade”. Zinaida Greceanîi ocupând funcția de premier din 2008 până în 2009, perioadă destul de complicată pentru Republica Moldova.

Iar cel de al treilea nume de candidat vehiculat este cel al lui Vladimir Golovatiuc, actualul ambasador al Republicii Moldova în Federația Rusă. Este adevărat că, experții îi dau mai puține șanse acestei versiuni înaintate.

Amintim că marți, candidatul desemnat de majoritatea parlamentară PSRM-Șor-Pentru Moldova a anunțat că se retrage din joc. Anunțul lui Durleșteanu a fost făcut exact în momentul în care șeful socialiștilor, Igor Dodon, se afla la consultări cu președintele țării și nu știa nimic despre intenția Marianei Durleșteanu, fiind o lovitură dură pentru actuala majoritate.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata