NordNews
Avem ce spune

Povestea emoționantă din spatele unei fotografii surprinse în Amazon, care a devenit virală

Fotografia unui tânăr indigen din Pădurea Amazoniană din Brazilia care își cară tatăl în spate pentru se putea vaccina împotriva Covid-19 a devenit virală, după ce a arătat cât de dificil poate fi pentru oamenii din zonele izolate să se vaccineze, scrie digi24.ro.

Imaginea surprinsă de un medic îl arată pe Tawy, un tânăr în vârstă de 24 de ani, care-l cară în spate pe Wahu, tatăl său în vârstă de 67 de ani, după ce ambilor li s-au administrat doze de vaccin împotriva Covid-19. Cei doi au fost nevoiți să meargă ore întregi prin pădure pentru a ajunge la locul de vaccinare.

Potrivit datelor oficiale, peste 800 de indigeni au murit din cauza Covid-19 în această țară. Însă organizațiile pentru drepturile indigenilor spun că numărul deceselor este mult mai mare. Un sondaj realizat de Apib, un ONG brazilian, arată că 1.000 de indigeni au murit în perioada martie 2020 – martie 2021.

Tawy și Wahu aparțin comunității indigene Zo’e, care are aproximativ 325 de membri.

Erik Jennings Simões, medicul care a făcut poza, a povestit că Wahu este aproape orb, iar drumul l-au parcurs cu dificultate din cauza problemelor urinare cu care se confruntă bărbatul. El a estimat că Tawy și-a purtat tatăl în spate timp de cinci sau șase ore.

„A fost o demonstrație foarte frumoasă a relației minunate dintre ei”, a spus dr. Simões pentru BBC News Brazilia.

Poza a fost făcută în ianuarie 2021, la începutul campaniei de vaccinare împotriva Covid-19 în Brazilia, una dintre cele mai afectate țări din lume de pandemie. Dar dr. Simões a făcut publică fotografia pe Instagram abia la 1 ianuarie a acestui an, pentru a trimite un „mesaj pozitiv la începutul noului an”.

Foto: Instagram/Erik Jennings Simões

Când a început vaccinarea împotriva Covid-19 în Brazilia, indigenii erau considerați un grup prioritar. Însă membrii echipei de vaccinare s-au confruntat cu o problemă: asistenții ar fi fost nevoiți să meargă în fiecare sat pentru a-i vaccina, iar asta ar fi durat săptămâni, având în vedere că satele erau foarte îndepărtate unul de celălalt.

Așa că s-au înființat colibe în pădure și s-a convenit un sistem de vaccinare cu comunitățile prin intermediul unui radio. „Am adoptat practici care respectă și țin cont de cultura și cunoștințele oamenilor din Zo’é”, a spus dr. Simões.

În septembrie anul trecut, Wahu a murit, iar Tawy a rămas alături de familia sa și a primit recent a treia doză de vaccin.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"