NordNews
Avem ce spune

Povestea unei foste sclave a jihadiștilor

Nadia Murad, o tânără din comunitatea yazidită, răpită din satul natal când avea 21 de ani și forțată de jihadiști să devină sclavă sexuală, își va reface viața alături de un interpret al Armatei Statelor Unite.

Tânăra a reușit să evadeze din locuința agresorului său, care locuia în orașul irakian Mosul, iar în prezent locuiește în Germania, unde pledează în favoarea comunității din care provine, scrie Daily Mail, citat de stirileprotv.ro.

În 2014, Nadia a fost răpită din sătucul în care trăia în nordul Irakului. Ea a fost bătută și violată în mod repetat de jihadiști și și-a riscat viața ca să evadeze. Odată salvată, Abid Shamdeen, care a lucrat ca traducător pentru Armata SUA, a ajutat-o să depășească trauma, iar acum cei doi urmează să se căsătorească.
Într-o postare pe Twitter, Nadia Murad a povestit: „Ieri a fost o zi specială pentru Abid și pentru mine. Suntem recunoscători pentru toate urările și susținerea din partea familiei și prietenilor. Suferințele prin care poporul nostru a trecut ne-au adus împreună și vom continuat pe această cale. Vă mulțumesc tuturor. Ne-am cunoscut într-o perioadă grea pentru amândoi, dar am reușit să ne găsim iubirea în timp ce duceam o bătălie uriașă.”

Nadia Murad are în jur de 25 de ani și este una dintre cele 7.000 de femei și tinere răpite de luptătorii jihadiști, care acuză comunitatea yazidită că ar adora diavolul. În 2017, ea a publicat o carte, în care a vorbit despre experiența sa ca sclavă sexuală și cum a reușit să scape.„Nu e niciodată ușor să îți spui povestea. De câte ori vorbești despre ea, o retrăiești. Dar povestea mea, spusă sincer și la obiect, e cea mai bună armă pe care o am împotriva terorismului. Plănuiesc să o folosesc până când acei teroriști vor fi judecați”, a mărturisit tânăra.
În perioada în care a fost sclavă sexuală, a fost cumpărată de un judecător ISIS de rang înalt, care i-a spus că este a patra lui sclavă sexuală.
„La un moment dat, nu exista altceva decât violuri. Devenise parte din viața de zi cu zi. Nu știam cine va fi următorul care deschide ușa ca să te atace. Știam doar că se va întâmpla și că mâine poate fi mai rău”, a mărturisit Nadia Murad în cartea sa.
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"