NordNews
Avem ce spune

PPEM nu va participa la alegerile parlamentare din februarie 2019

Partidul Popular European din Moldova anunță că Consiliul Național al formațiunii, care s-a întrunit la 27 decembrie, a luat decizia de a nu participa la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 în calitate de concurent electoral cu liste sau candidați proprii și că va sprijini candidații din circumscripții electorale care împărtășesc aceleași valori pro-europene, transmite tv8.md.
„În situația dată, o fragmentare excesivă a segmentului de centru-dreapta ar putea facilita procesul câștigării alegerilor de către Partidul Socialiștilor, fapt care ar însemna blocarea pe o perioadă nedeterminată a parcursului european al Republicii Moldova și a reformelor demarate de guvernele anterioare. Astfel, pentru a nu admite asemenea scenarii, s-a decis că PPEM nu va participa la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019”, se spune în comunicatul formațiunii.
În același timp, partidul anunță că în perioada următoare își va consolida forțele și se va pregăti pentru alegerile locale din anul viitor.
Precizăm că vicepreședintele PPEM Valeriu Ghilețchi a anunțat că va candida independent pe circumscripția SUA Canada.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"