NordNews
Avem ce spune

Precizarea Ambasadei României în R.Moldova în legătură cu decesul șoferului de pe ruta Moldova-Italia în PTF ALBIȚA

Ambasada României în Republica Moldova a luat act, cu deplină compasiune, de informațiile apărute în presă legate de decesul persoanei cu dublă cetățenie, română și a Republicii Moldova, survenit în data de 5 august 2020, la orele 22.15 în Punctul de trecere a frontierei ALBIȚA, scrie deschide.md.

Incidentul a survenit pe sensul de intrare în România, la aproximativ 100 metri înaintea zonei de control al documentelor, infirmându-se, astfel, presupusa legătură de cauzalitate între decesul acesteia și nepermiterea intrării în România. Persoana prezenta dureri toracice, fapt pentru care personalul Direcției de Sănătate Publică Vaslui a acordat primul ajutor, până la sosirea echipajului medical de la  Serviciul de Ambulanță Județean Vaslui-secția Huși.
Ambasada României în Republica Moldova transmite, pe această cale, sincere condoleanțe familiei îndoliate.
Ambasada României în Republica Moldova subliniază faptul că tuturor persoanelor care doresc să intre în România li se permite accesul în condițiile și cu respectarea prevederilor actelor normative adoptate, de autoritățile române, pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.
Amintim că, un șofer de pe ruta Moldova – Italia a murit în vamă, după ce i s-ar fi agravat din senin starea de sănătate. Tragedia a avut loc în vama Albița. Victima s-a dovedit a fi un bărbat în vârstă de aproximativ 50 de ani, cu dublă cetățenie, și care conducea un vehicul de pe ruta Italia – R.Moldova plin cu pasageri.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata