NordNews
Avem ce spune

Premierul Maia Sandu a înmânat Premiile Naționale pentru anul 2019

Zece personalități marcante din diverse domenii, știință, tehnologie, cultură și artă, au fost distinse luni, 26 august, cu Premiul Național 2019 în cadrul galei organizate cu acest prilej. Premiile au fost înmânate de către Prim-ministrul Maia Sandu, care a mulțumit laureaților pentru efort și dedicație, pentru contribuția semnificativă la promovarea țării noastre în lume, a relatat pentru MOLDPRES Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.
„Aș vrea ca prin aceste premii să vă înmânăm recunoștința cetățenilor Republicii Moldova pentru contribuția Dvs. la dezvoltarea culturii și științei, la promovarea imaginii Republicii Moldova. Dumneavoastră, în calitate de elită intelectuală, sunteți repere morale pentru întreaga societate. De la dumneavoastră cetățenii învață libertatea de a gândi, învață cum să creezi, să muncești, să fii modest și să reziști”, a punctat Maia Sandu.
Totodată, șefa Executivului a menționat că este de datoria statului să promoveze personalitățile notorii, care reprezintă modele demne de urmat în societate. „Este foarte important să avem cât mai multe modele pozitive în țara noastră, iar statul are datoria să recunoască aceste modele și să le promoveze. Să promoveze valori adevărate, nu pseodovalori care servesc o putere sau alta. Îmi doresc foarte mult ca din experiența Dvs. să se inspire și copiii, și tinerii, să învețe să-și urmeze visurile, pasiunile, chiar dacă știu că este destul de greu să faci artă, să faci știință în Republica Moldova. Dumneavoastră sunteți un exemplu de perseverență, sunteți un exemplu de urmat”, a declarat Maia Sandu.
La rândul lor, laureații au mulțumit pentru aprecierea muncii lor și au menționat că Premiul Național reprezintă o onoare, dar și o mare responsabilitate față de întreaga societate pentru rezultatele activității lor.
„Cred că este un semnal important că și oamenii tineri care încearcă să-și facă treaba bine pot fi remarcați când nu este prea târziu, când se pot bucura din plin de această recunoștință. Voi încerca să extind această bucurie în rândul iubitorilor de carte prin organizarea unor lucruri frumoase care să promoveze lectura”, a precizat tânăra scriitoare Tatiana Țîbuleac, laureată a Premiului Național 2019.
„Considerați că acesta este un suport pentru angajamentul nostru de viitor de a ne implica în noi proiecte științifice în scopul creării și implementării în economia țării a noilor biotehnologii performante, care ar asigura populația țării cu produse agricole de înaltă calitate”, a declarat Galina Lupașcu, doctor habilitat în științe biologice, cu o experiență de 40 de ani în domeniu.
Premiul Naţional, în valoare de 100 mii de lei, se acordă anual cetățenilor Republicii Moldova pentru realizări remarcabile în diverse domenii de activitate.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata