NordNews
Avem ce spune

Premierul Maia Sandu cere implicare pentru eliminarea monopolului la exportul de nuci

Premierul Maia Sandu a solicitat implicarea tuturor funcționarilor publici de care depinde eliminarea monopolului asupra exportului de nuci, transmite ipn.md.
„Mai multor agenți economici le-au fost deschise dosare penale și, respectiv, aceste companii nu au mai putut face exportul de nuci. Au rămas doar câțiva agenți economici cărora nu le-au fost deschise dosare penale și astfel s-a instituit acest monopol. Acum procesul este blocat în Procuratură”, a declarat Maia Sandu în cadrul ședinței de Guvern. Prim-ministrul a precizat că agenții economici achiziționau nucile de la țăranii care au câte un copac-doi, la prețuri foarte mici.
Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Georgeta Mincu, a precizat că Moldova ocupă locul patru în lume la exportul de nuci. Volumul total al producției se estimează la 14 mii tone pe an. Zece mii de tone se exportă.
În opinia sa, una dintre soluții ar fi ca, pentru următoarele tranzacții, să se scoată agenții economici de pe culoarul roșu şi să se permită exportul de nuci în continuare, cu verificarea corespunzătoare a tranzacțiilor curente.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata