NordNews
Avem ce spune

Premierul Poloniei: Dacă Europa pierde această bătălie, vom fi mereu șantajați de Putin

Premierul Poloniei, Mateusz Morawiecki, a declarat că i-ar plăcea să-l vadă pe preşedintele rus Vladimir Putin „înlăturat cu totul” de la Kremlin, scrie agerpres.ro

„Dacă Europa şi lumea liberă vor pierde această bătălie, vor pierde acest război, noi nu vom mai fi în siguranţă, pentru că vom fi mereu sub ameninţare şi şantajaţi de Putin”, a declarat Mateusz Morawiecki pentru Sky News, în timpul summitului UE de la Bruxelles asupra războiului din Ucraina.

„Am vrea să-l vedem (pe Vladimir Putin) înlăturat total din cursă”, a spus premierul Poloniei, adăugând că Putin reprezintă „o putere brutală”.

La 24 februarie, Rusia a început un război împotriva Ucrainei, primul act major de agresiune împotriva unui stat independent în Europa după cel de-al Doilea Război Mondial.

Polonia rămâne principala ţară de sosire a refugiaţilor din Ucraina. La începutul lunii martie, circa 100.000 de refugiaţi pe zi soseau la frontiera poloneză, dar numărul lor a scăzut, ajungând la aproximativ 20.000 în cursul lunii mai.

Până la această oră, în Polonia s-au refugiat peste 3,5 milioane de ucraineni

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"