NordNews
Avem ce spune

Premierul României: Moldova este departe cel mai vulnerabil stat din Europa

„Moldova este departe cel mai vulnerabil stat din Europa”. O declarație în acest sens a fost făcută de premierul României într-un interviu pentru Financial Times, criticând gestul premierului Ungariei, Viktor Orbán, care şi-a folosit dreptul de veto în UE şi NATO pentru a bloca diverse cereri de aderare, în încercarea de a forţa Bruxelles-ul să deblocheze fondurile UE îngheţate, scrie voceabasarabiei.md. 

„(Maghiarii) speculează cu acest lucru”, a mai menționat Ciolacu adăugând că este greşit să se politizeze astfel de chestiuni strategice.

Totodată, premierul României a subliniat că în prezent nu există riscuri de securitate pentru România.

„Nu există nici un risc de securitate pentru România în acest moment. Războiul Rusiei din Ucraina a prezentat, de asemenea, riscuri de securitate pentru aliatul apropiat al României, Republica Moldova, a cărei cerere de aderare la UE Bucureştiul o susţine din toată inima, a spus Ciolacu. Există un război între un dictator şi lumea liberă, unul pe care Europa nu îşi poate permite să îl piardă”, a mai precizat premierul Marcel Ciolacu, referindu-se la Vladimir Putin.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"