NordNews
Avem ce spune

Presa rusă: Dodon a cerut agrementul Moscovei pentru un deputat PSRM la funcția de ambasador al R.Moldova în Rusia

Locul lui Andrei Neguța, rechemat zilele trecute din funcția de ambasador al R.Moldova la Moscova, urmează să-l ocupe actualul deputat socialist și președintele Comisiei economie, buget și finanțe, Vladimir Golovatiuc, scrie deschide.md

Potrivit kommersant.ru, autoritățile de la Chișinău deja au solicitat agrementul pentru numirea acestuia în funcție. Mai mult ca atât, Dodon s-ar fi adresat deja către Dmitri Kozak cu o solicitare de a urgenta procedura de obținere a agrementului, pentru a reuși numirea lui Golovatiuc până la depunerea jurământului de către Maia Sandu, eveniment ce ar urma să aibă loc pe 24 decembrie.

Sursa citată mai menționează că în cazul numirii lui Golovatiuc la șefia misiunii diplomatice din Moscova, relațiile Rusiei cu Maia Sandu vor începe cu tensiuni.

Cotidianul mai scrie că inițial, la această funcția a fost propus actualul consilier al lui Dodon pentru relații interetnice, Serghei Mișin, însă agrementul a fost retras.

Amintim că ofițerii Serviciului Vamal în comun cu angajații Serviciului de Informații și Securitate au contracarat o tentativă de trafic ilicit cu anabolizante. Produsele au fost depistate în compartimentul pentru marfă al unui microbuz cu plăcuțe de înmatriculare CD (corpul diplomatic). Mai exact, microbuzul aparținea Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă.

Recent, și Igor Dodon a declarat că Neguța ar urma să fie rechemat și tras la răspundere.

Zilele trecute Guvernul a votat rechemarea ambasadorului R.Moldova din Rusia, Andrei Neguța.

Înainte de a fi numit în funcția de ambasador, Andrei Neguța, la fel a deținut funcția de deputat în Parlament din partea PSRM.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata