NordNews
Avem ce spune

Președinta CE, Ursula von der Leyen, despre lotul de vaccinuri transmise R. Moldova prin intermediul platformei COVAX: „Aceasta este solidaritate globală în acțiune”

„Aceasta este solidaritate globală în acțiune. Mă bucur că unul dintre cei mai mari contribuitori COVAX, poate face parte din acest act”. Declarația aparține președintei Comisiei Europene (CE), Ursula von der Leyen, după ce R. Moldova a recepționat joi, 4 martie, lotul de 14 400 de doze de vaccin AstraZeneca, prin intermediul platformei COVAX, scrie zdg.md

Ursula von der Leyen a scris pe pagina sa de Twitter că acesta este primul lot de vaccinuri anti-COVID-19 transmise R. Moldova și că în viitorul apropiat vor veni mai multe”.

„O primă livrare COVAX de vaccinuri a sosit la Chișinău, R. Moldova, în această seară. 14 400 de doze de vaccin vor fi oferite populației. Vor veni mai multe. Aceasta este solidaritate globală în acțiune. Mă bucur că Echipa Europa, unul dintre cei mai mari contribuitori ai COVAX, poate face parte din acest act”, a spus Ursula von der Leyen.

Autoritățile din R. Moldova au recepționat joi, 4 martie, lotul de 14.400 de doze de vaccin AstraZeneca, prin intermediul platformei COVAX.

Președinta Maia Sandu a declarat atunci că R. Moldova este prima țară din Europa care primește vaccinul prin intermediul Platformei COVAX.

„R. Moldova este prima țară din Europa care primește vaccinul prin intermediul Platformei COVAX. Aceste doze vor fi folosite pentru imunizarea sistemului medical. Le mulțumesc tuturor celor care contribuie financiar pentru ca R. Moldova să beneficieze gratis de acest vaccin. Este vorba de țările UE, Comisia Europeana, Japonia, Canada Japonia, SUA. Până a dispune de suficiente doze de vaccin, vreau să vă rog să fim vigilenți, să respectăm regulile, să ne protejăm societatea. Aveți grijă de viața dumneavoastră”, a declarat președinta Sandu.

La 26 februarie, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a primit o notificare de la platforma COVAX, prin care a fost confirmată livrarea primului lot de vaccinuri împotriva COVID-19 pentru R. Moldova.


La 2 martie a început campania de vaccinare împotriva COVID-19 în R. Moldova. La această primă etapă va fi efectuată imunizarea cadrelor medicale din secțiile de reanimare și terapie intensivă, precum și a personalului din cadrul secțiilor spitalicești cu profil COVID-19.

Campania de vaccinare a început după ce sâmbătă, 27 februarie, la Chișinău au ajuns peste 21 de mii de doze de vaccin, donate de România prin intermediul Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata