NordNews
Avem ce spune

Președinta Sandu câștigă, în prima instanță, procesul împotriva lui Ilan Șor. Acesta e obligat să achite 50.000 de lei

Președinta Maia Sandu a câștigat în prima instanță procesul intentat contra lui Ilan Șor pentru minciună și defăimare, transmite zdg.md.

Prin decizia dictată astăzi instanța îl obligă pe Ilan Șor să dezmintă public minciuna că Maia Sandu ar fi primit bani în plic.

„E doar una dintre minciunile folosite de oponenții mei politici în încercarea de a opri venirea la putere a unor politicieni care lucrează pentru popor. Dacă decizia primei instanțe va fi păstrată, Ilan Șor va trebui să-mi plătească despăgubiri de 50.000 de lei. Voi dona acești bani unor familii nevoiașe. Sunt banii cetățenilor”, comentează președinta Maia Sandu.

În 2018, preşedintele Partidului ŞOR, Ilan Şor, a declarat că personal îi transmitea sume impunătoare în plic, pe timp ce Sandu era ministru.

„Scumpă Maia! În primul rând, înțeleg ura ta față de Marina, care este tânără, frumoasă și a obținut rezultate în tenis. (…) Trebuie să înțelegi: știu cât de mult ți-a plătit Filat în plic în fiecare lună, ca surplus la salariu. Și anume eu am fost cel care punea banii în plic, înainte ca el să ți-i transmită ție”, scria Ilan Șor în 2018 pe o rețea de socializare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata