NordNews
Avem ce spune

Președintele Comunității Romilor din Bălți și-a măritat nepoata

Lăutari aleși, mese copioase și mult aur… Și de data aceasta  romii ne surprind cu nunți pompoase la care se fac  daruri de mii de euro. Președintele Comunității Romilor din Bălți, Iacov Harcomici, și-a măritat  ieri, 25 aprilie, nepoata organizând o ceremonie pe cinte,  care a costat  30.000 de euro.
         “Nunta, conform tradiției noastre, o achită socrul cel mare, iar rudele miresei primesc oaspeții acasă. Nunta se sărbătorește trei zile, în prima zi – la restaurant iar următoarele două  zile – la casa miresei”, afirmă Iacov Harcomici.
Deși are doar 16 ani, frumoasa mireasă, a acceptat  cererea în căsătorie, pentru că își iubește foarte tare viitorul soț. Povestea lor de dragoste a început acum doi ani, când tinerii s-au cunoscut pe rețelele de socializare. Maria, mireasa, a purtat o rochie ce cântărește 10 kilograme, la care au lucrat 6  meșteri timp de o lună de zile în Israel. Familia miresei a plătit nu mai puțin de 3000 de euro pentru această podoabă. Rochia  mai avea și o trenă, astfel că mireasa trebuia să fie asistată în mișcările ei de vornicele. Maria a optat pentru bijuterii mari, încrustate cu petricele, nu lipsea nici aurul, metalul atât de mult îndrăgit de romi. Inelele pe care le purtau mirii aveau mici diamante, lipsea doar inelul de logodnă pe care mirele, conform tradiției, urma să il ofere în seara nunții.
            Iacov Harcomici mizează pe respectarea tradiților de nuntă ale romilor și susține că nepoata lui a fost cerută în căsătorie așa cum se făcea cu mulți ani în urmă: „La noi și astăzi se mai păstrează tradițile strămoșilor. Familia mirelui vine la pețit și spune familiei miresei dacă le place fata, după care cere mâina miresei. Se oferă în semn de răscumpărare bijuterii, aur, monede vechi de pe timpul împăraților Nicolai și a Elizavetei”.
Mirele a fost însoțit  de călăreți, fapt care i-a impresionat pe toți cei prezenți la eveniment.
Pentru  muzicanții aleși ca pe sprânceană, mirele a scos din buzunar în jur de 5000 de euro.
Nici masa de sărbătoare n-a fost mai ieftină. Mese copioase cu bucate delicioase din purcei și curcani, însoțite de cele mai alese băuturi.  Cognac Hennessy și Jack Daniel’s Whiskey erau doar câteva dintre licorile de pe mese.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"