Preşedintele interimar Organizației Teritoriale Edineț, Igor Nepeivoda, a fost exclus cu votul unanim al membrilor Biroului Executiv din Partidul Democrat pentru acţiuni împotriva partidului şi echipei, susțin reprezentanții PDM. Mai exact, prin minciună şi înşelăciune, Nepeivoda ar fi încercat să-i impună pe membrii organizaţiei teritoriale să semneze o declaraţie falsă împotriva PDM, notează agora.md

Colegii PDM din teritoriu sunt revoltaţi de acţiunile lui Nepeivoda, care slujeşte intereselor PSRM-Şor, în virtutea angajamentelor pe care le are faţă de aceştia. În PDM nu este loc de trădători şi oportunişti. PDM face altfel de politică”, se arată într-un comunicat emis de reprezentanții PDM.

Ieri, membrii Organizației Teritoriale (OT) a Partidului Democrat din Drochia au anunțat că părăsesc formațiunea. Aceștia au declarat că sunt nemulțumiți de evenimentele din ultimul an care au dus la plecarea multor deputați din rândurile PD, dar și de ieșirea partidului de la guvernare.

Ulterior, liderul PDM, Pavel Filip, a venit cu o reacție și a spus că ar exista o presiune și un șantaj din partea Partidului Socialiștilor și Partidului Șor asupra mai multor primari din raioane.